Cartofi copti

de Adele in Mancaruri de post, 6 Mai 2015 | 7048 vizualizari

 

O reteta pe care as pune-o in categoria retetelor de suflet, ceva care poate parea simplu si banal dar personal ma leaga de amintiri placute, de oameni dragi, de copilarie, asa ca mi-a trecut prin minte sa incerc sa reproduc aceasta "delicatese" asa cum o numea bunicul meu, cu rabdare si multa dragoste se poate chiar daca nu au acelasi gust special :X

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofii potriviti
  • 1 tuci
  • sare.
  • usturoi
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti:

Cartofii se spala foarte bine cu tot cu coaja, se taie in felii cat mai subtiri, se usuca bine, intre timp se pune tuciul pe foc, se lasa  sa se incalzeasca foarte bine, dupa care se da la foc mic,se pun feliile de cartofi, se lasa pana se rumenesc si se intorc pe cealalta parte, se rumenesc bine (coptura este foarte lenta si la foc mic), se scot pe o farfurie, deasupra se presare sare si se pot servi cu usturoi si ulei de masline.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Se pot pregati si pe plita la foc cu lemne, asta in cazul in care sunteti norocosi si aveti asa ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Adele 1

07.05.2015, 14:34

Multumesc >.d<

Sim0na 1

08.05.2015, 08:52

copilarie, dulce copilarie..

Adele 1

08.05.2015, 10:44

Simo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta