Cartofi cu susan

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2010 | 6818 vizualizari

 

Sunt foarte buni serviti calzi cu fripturica de orice fel.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 linguri cu susan
  • un praf de nucsoara
  • sare
  • piper
  • marar (eu am avut uscat)
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu susan:

Se curata cartofii, se spala si se taie in sferturi. Se pun le fiert pentru 15 minute in apa cu putina sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita ca sa se scurga bine. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun sferturile de cartofi scurse bine de apa. Se pune un singur rand de cartofi ca sa fie mai usor cand ii intoarcem si sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

In timp ce cartofii se prajesc se pune susanul intr-o tigaita fara nici un fel de grasime. Amestecam in el pana devine auriu.

Cand cartofii sunt gata se aseaza frumos pe un platou, se dau cu sare, piper,nucsoara si marar si se presara si susanul rumenit.

Noi am servit cu friptura de curcan , dar inca nu era gata....

TIPS-URI

1

Se pot pune si la cuptor in tava cu ulei si presarati de la inceput cu susan neprajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ANCA 1

25.01.2010, 18:29

buna ideea cu susanul!

Miha 1

25.01.2010, 19:00

Eu i-as incerca la cuptor.

madi_marin 1

25.01.2010, 19:10

eu i-am facut mereu numai la cuptor si m-am gandit sa mai schimb metoda....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)