Mi-era door de un sos de branza :D usor, deci... no faina prajita :)
Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur.
Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in blender usturoiul si ceapa impreuna cu uleiul si le amestecam putin. Apoi adaugam ricotta cubulete, iaurtul, sucul de lamaie, nucsoara si piperul si mixam bine. Mararul il incorporam cu lingura.
Cand legumele sunt gata, le scurgem de apa si le asezam pe farfurie. Turnam sos peste si servim cu salata verde, partea alba a cepei verzi si catelushul :P ramas tocate stropite cu suc de lamaie si ulei de masline, condimentata cu sare.
1
Eu nu am mai adaugat sarea in sos pentru ca am citit ca mararul poate fi folosit ca inlocuitor si am vrut sa incerc, chiar asa e! Dar trebuie putin mai mult marar decat de obicei :)
2
Pentru un plus de savoare, se poate adauga in sos o cana de nuci/migdale tocate.
3
Cred ca merge bine ca garnitura la peste :)