Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 3841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi foarte mari (eu am avut 4 bucati)
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 50 ml ulei de porumb
  • 2 linguri susan alb
  • 2 linguri susan negru
  • sare de Himalaya dupa gust
  • piper alb dupa gust

Crema de branzeturi:

  • 200ml smantana lichida
  • 130 gr. braza gouda tartinabila
  • 100 gr. branza cheddar tartinabila
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 legatura marar verde
  • un praf mix din boabe de piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi:

Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece.

Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb.

Cartofii din cealalta tava ii ungem cu ulei de porumb si presaram susan negru.

Trecem un praf de sare si unul de piper alb peste cartofi, apoi ii dam la cuptor pana devin rumeni si crocanti.

Intre timp ne ocupam de sosul de branzeturi:

-smantana lichida se pune impreuna cu branzeturile tartinabile cheddar si gouda intr-o craticioara. Lasam sa se topeasca branzeturile, apoi adaugam 2 linguri parmezan ras.

Rasnim putin mix din boabe de piper si adaugam marar proaspat tocat.

Scoatem cartofii din cuptor si ii servim cu acest minunat sos de branzeturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu somon afumat si Crema de branza Delaco