Oua scotiene

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2015 | 11668 vizualizari

 

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua fierte, tari
  • 600 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina(cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.

Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.

Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.

Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.

Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.

Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.

Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!

Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene