Cartofi taranesti la cuptor

de MotanLaOale in Porc, 2 Ian 2019 | 17358 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400 g costita afumata
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 50 ml ulei
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti la cuptor:

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.

Ceapa se curata si se taie julien.

Costita se taie fasii.

Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi.

Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame.

Se introduc in cuptor pentru 30 minute, se intorc de doua ori si cand sunt putin rumeniti, se scot din cuptor.

Intr-o tigaie se pune ceapa la calit.

Dupa 2-3 minute se adauga in tigaie si costita la rumenit.

Se presara sare si piper dupa gust.

Se amesteca des pana ceapa se inmoaie si costita este rumenita.

Se adauga peste cartofi in tava si se amesteca bine, bine.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste frumos.

Se mananca simpla sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]