Castraveti bulgaresti

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 17392 vizualizari

 

Foarte buni. Tin si 2 ani fara probleme.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cornison mici
  • 0,5 kg hrean
  • 1 kg ceapa mica
  • 3 legaturi marar uscat
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 bete de marar
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe o tava metalica si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit cu un polonic.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.   Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]