Castraveti bulgaresti

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 15704 vizualizari

 

Foarte buni. Tin si 2 ani fara probleme.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cornison mici
  • 0,5 kg hrean
  • 1 kg ceapa mica
  • 3 legaturi marar uscat
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 bete de marar
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti:

Din aceasta cantitate rezulta 26-28 borcane de 800ml. Mie mi-au iesit 27.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe o tava metalica si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit cu un polonic.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.   Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate la butoi