Castraveti murati la soare – reteta rapida de vara
Vara este anotimpul perfect pentru muraturi rapide si gustoase. Castravetii murati la soare sunt o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru cei care vor o gustare crocanta si aromata, fara sa astepte saptamani intregi. Se prepara simplu, cu ingrediente putine si sunt gata in doar cateva zile!
Cum se prepara Castraveti murati la soare – reteta rapida de vara
Spala bine castravetii si taie-le capetele. Daca sunt prea mari, ii poti taia in jumatate pe lungime.
Aseaza in borcan un strat de marar, usturoi si hrean. Pune apoi castravetii vertical, cat mai strans.
Adauga deasupra restul de marar si hrean, pentru un gust intens si aroma autentica.
Pregateste saramura: dizolva sarea grunjoasa in apa (1 lingura de sare la 1 litru de apa). Toarna saramura peste castraveti, pana se acopera complet.
Acopera borcanul cu o farfurie sau tifon si pune-l la soare, afara sau pe pervaz, timp de 2-3 zile.
Gusta dupa 48 de ore. Cand castravetii sunt acri si crocanti, muta borcanul in frigider pentru a incetini fermentarea.
Castravetii murati sunt perfecti alaturi de:
Friptura de porc, pui sau carnati
Cartofi prajiti sau piure
Sandvisuri si burgeri
Mancaruri traditionale romanesti
1
Foloseste doar sare grunjoasa neiodata, altfel castravetii se pot inmuia.
2
Castravetii mai mici si fermi sunt cei mai potriviti pentru murat la soare.
3
Daca este innorat, procesul de fermentare poate dura mai mult.
4
Nu inchide ermetic borcanul in timpul fermentarii – are nevoie de aer.