Varză tocată murată la borcan

de DinDragostePentruGatit in Muraturi, 30 Ian 2013 | 17562 vizualizari

 

O metodă mai comodă de pregătire a varzei murate, în cantitate mică pentru consum imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varză albă;
  • 2-3 rădăcini hrean;
  • 3-4 lg sare de murături.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză tocată murată la borcan:

Se spală, se toacă varza mărunt. 

Îmi place s-o toc cu ajutorul cuţitului, nu la răzătoare sau robot. 

Se pune într-un vas încăpător, se sărează şi se amestecă bine. 

Hreanul se curaţă, se spală şi se taie fâşii. 

Se aşează varza în borcane, intercalat cu fâşiile de hrean, se presează foarte bine.

Zeama rezultată se toarnă astfel încât să acopere varză.   

Borcanele cu varză se ţin câteva zile (3-4 zile) neacoperite, în cămară sau balcon. În acest timp e bine să se scoată gazul din interiorul vasului, eu l-am scos cu ajutorul unui pai. 

După 3-4 zile de fermentat, se închid borcanele ermetic şi se ţin la rece.  

Spor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză tocată murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză murată