Castraveti murati

de Alexandra Burz in Muraturi, 30 Iul 2013 | 7569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 3 kg apa
  • 3 -4 linguri sare
  • 3 linguri otet
  • funze de visin
  • hrean
  • cimbru
  • marar
  • morcovi
  • usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Se spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul

Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja

Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si marar, dupa care se aseaza castravetii in borcane cu morcovul si alte bucati de hrean, deasupra punandu-se din nou cimbru, marar

Intre timp se pune la foc apa cu sarea si otetul pana dau in clocot

Cand sunt asezate borcanele se toarna compozitia peste castraveti

Se lasa la racit pana a doua zi, dupa care se acopera cu capace ermetice sau ciolofan

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati - "bulgaresti"