Muraturi asortate la butoi

de Sidy in Muraturi, 29 Oct 2010 | 19478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate la butoi:

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.

Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper.

Intr-o oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.

Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa. Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare. Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mena29 1

29.10.2010, 21:02

ce frumos

Sidy 1

30.10.2010, 08:50

Fetele mele dragi, va dau cu cea mai mare placere, la toate Poftiti

nadina73 1

31.10.2010, 20:52

superm 5 f asa pun si parintii mei,sant grozeve mauraturile astea la noi le mai zice si ciolomada

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de foi de varza murate pentru sarmale