Avand in vedere ca am avut zi agricola,musai sa mancam ceva consistent si care nu necesita bibileala .O lasi la cuptor,la foc mic vreo 3 ore si tu iti vezi de treaba.....
Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului verde, dar merita efortul, are un gust divin. Dupa ce am curatat usturoiul verde il tocam marunt, asezam bucata de ceafa peste cartofi, o crestam felii potrivite, nu le taiem pana jos, in fiecare crestatura punem usturoiul taiat. Adaugam o cana cu apa, mergea o cana cu bere, dar n-am avut la indemana, bagam tava la cupor la foc mic cca 3 ore. Din cand in cand verificam starea ''de sanatate'' si luam din zeama lasata in tava si udam ceafa de porc.
Se mananca cu pofta, ca doar munca face foame....
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro