Chec

de Lorra in Prajituri, 23 Dec 2011 | 5025 vizualizari

 

Clasicul chec...mmmm...amintiri din copilarie :)))
Si cel mai mult adoram sa "lustruiesc" castroanele in care a fost crema :) acum sarcina este a fetitei mele :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar praf pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie. 

Se unge tava cu ulei si se tapeaza cu faina (pesmet) si se aseaza 3/4 din compozitie. In compozitia ramasa se pun cele doua linguri de cacao si se aseaza deasupra in tava.

Se lasa la cuptorul deja incins 30-40 min la foc potrivit. Se scoate si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao