Reteta este pentru doua checuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga praful de copt, coaja rasa de portocala si faina. Cea din urma se adauga putin cate putin si se amesteca aluatul cu o spatula de lemn, cu grija, pana cand se omogenizeaza.
Se adauga aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, oprindu-se 2-3 linguri de aluat, in care se adauga apa si cacao si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune peste aluatul din tavi.
Tavile se baga la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi.
Pofta buna!