Chec cu lamaie si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 18 Feb 2015 | 8424 vizualizari

 

Acum cateva zile am auzit ceva despre chec. Cica daca un chec este umed, aromat si s-a crapat pe mijloc in timpul coacerii, este perfect. Pai atunci, sa ma laud ca am obtinut un chec perfect, nu? Haideti la o feliuta ca acusi e gata!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri bobite de ciocolata
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si ciocolata:

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.

Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam. Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia. Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]