Chec marmorat, cu glazura de ciocolata

de Merisor in Prajituri, 15 Iun 2014 | 14202 vizualizari

 

Face treaba buna multicookerul acesta!
A iesit un chec tare pufos, bun si aspectuos!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf lingurita sare
  • 6 linguri faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru glazura:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura frisca lichida
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 25 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita frisca lichida
  • 1/2 lingurita ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat, cu glazura de ciocolata:

Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) :

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html

Pentru aluat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare.

Adaugam pe rand galbenusurile, apoi uleiul si 4 linguri de faina.

Punem jumatate din compozitie intr-un alt vas si adaugam in ea 2 linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta compozitie, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si 2 linguri de faina.

Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si incepem sa punem compozitiile in el, alternand cate doua linguri de compozitie alba si doua linguri de compozitie neagra, pana la epuizarea ambelor compozitii.

Conectam aparatul la sursa de curent si din butonul MENU, selectam functia BAKE.

Setam timpul la 40 de minute si temperatura la 150 grade de la butoanele COOKING TIME, respectiv TEMPERATURE.

Inchidem capacul si apasam butonul START.

In ultimele 5 minute eu am intors blatul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.

Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din multicooker si mai lasam blatul in el cateva minute, dupa care il rasturnam pe platou si il lasam sa se raceasca.

Pentru glazuri:

Punem ciocolata amaruie rupta bucatele impreuna cu frisca si uleiul intr-un vas, pe baie de aburi si amestecam in ea pana se dilueaza si se uniformizeaza totul, apoi o vom intinde fierbinte peste blatul racit.

Procedam la fel si cu ciocolata alba si o vom intinde in cerculete peste ciocolata neagra, apoi cu varful unui cutit, trasam cateva linii, incepand de la mijlocul blatului catre margini.

Dam prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi o vom portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat, cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris si dulceata de caise