Chec pufos si aromat

de Gherca Daniela in Prajituri, 3 Oct 2014 | 5710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar (nu plina)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cana de faina
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • putina sare
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si aromat:

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul si vanilia, peste am pus si galbenusurile su putina sare, am mixat pana s-a incorporat bine totul, pe urma am pus  esenta de rom, faina si bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si la final uleiul. 

Dupa ce am omogenizat totul bine am pus jumatate de compozitie intr-o tava cu hartie de copt, iar in celalata jumatate am pus cacao, am amestecat si am turnat peste compozitia alba. Cu un pai de chibrit am amestecat putin culorile si l-am bagat la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Merisor 1

04.10.2014, 06:55

Pufos si frumos!

Rocsi 1

05.10.2014, 12:16

Doua, trei feliute de chec nu refuz

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:18

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere de vara