Cheesecake caramel

de Miha in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 10282 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar caramelizat
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore.

Se orneaza dupa preferinta.

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Oana 1

22.05.2010, 21:40

E in cuptor chiar acum Am lins castronul de crema, e absolut delicios Abia astept sa papam

Miha 1

22.05.2010, 23:49

E buuuun. Mai ales rece.

babi5 1

09.10.2013, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]