Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac

de gaby_duceag in Prajituri, 24 Mai 2012 | 6309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiţi
  • 300 gr biscuiti măcinaţi
  • 180 gr unt
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • Crema
  • 350 gr brânză de vaci
  • 3 linguri iaurt de casă
  • 2-3 linguri miere (gustaţi întâi şi adăugaţi dupa preferinte)
  • 100 gr ciocolată albă, rasă
  • 20 gr gelatină
  • 450 ml frişcă îndulcită
  • Topping
  • dulceată de dovleac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac:

Blat.

Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o lingură , până obtinem o bază legată, uniformă. Dăm la rece cât timp ne ocupam de cremă.

Mixăm frişca. Într-un bol punem brănza, mierea si iaurtul. Le mixăm până obţinem un amestec cremos. Adaugăm frişca şi ciocolata rasă şi omogenizăm. Punem gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. O lăsăm timp de 10 minute după care mai adăugăm 4 linguri de apă şi punem vasul pe foc mic. Amestecăm până la diluare având grijă SĂ NU FIERBEM! ci doar să diluăm gelatina care prin fierbere şi-ar pierde proprietăţile.

Răcim uşor şi când e doar căldută o adăugăm peste cremă omogenizând amestecul. Scoatem baza de biscuiţi de la rece, turnam crema şi nivelăm.
Dăm la rece pentru cel puţin 4 ore (putem lăsa şi peste noapte). Scoatem tava, întindem un strat uniform de dulceaţă, scoatem inelul  şi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mena29 1

29.05.2012, 07:06

Toamna07 1

31.05.2012, 11:33

Dulceata de dovleac cu cheesecake?! Pot sa gust din dulceata , macar ?

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:19

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta