Chifle

de dakris in Piine, 15 Feb 2012 | 3561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie (7 g- Dr. Oetker)
  • 500 ml apa
  • 1 ou
  • 5 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Intr-un castronel cu putina apa calduta dizolvam drojdia si amestecam impreuna cu 2-3 linguri faina. Lasam la loc cald sa creasca cca 15 min. Peste faina cernuta adaugam maiaua obtinuta anterior, sarea, si apa calduta. Framantam si lasam la loc cald pana aluatul isi dubleaza volumul. AA

Aluatul se imparte in 12 parti egale si se impleteste ca in imaginile de mai jos (in imagini l-am impartit in 8 si chiflele au iesit cam marisoare) si se unge cu ou. Asezam chiflele in tava si le mai lasam la dospit cca 30 min. Introducem la cuptor pana se rumenesc un pic (35-40 min).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

DIANA B 1

16.02.2012, 15:08

Faine , dar is cam blondute (mie-mi plac rumenii si crocantele)

dakris 1

16.02.2012, 15:36

Onesta, promit ca data viitoare le fac mai bronzate sa fie si pe placul tau

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel