Chifle

de dakris in Piine, 15 Feb 2012 | 3140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie (7 g- Dr. Oetker)
  • 500 ml apa
  • 1 ou
  • 5 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Intr-un castronel cu putina apa calduta dizolvam drojdia si amestecam impreuna cu 2-3 linguri faina. Lasam la loc cald sa creasca cca 15 min. Peste faina cernuta adaugam maiaua obtinuta anterior, sarea, si apa calduta. Framantam si lasam la loc cald pana aluatul isi dubleaza volumul. AA

Aluatul se imparte in 12 parti egale si se impleteste ca in imaginile de mai jos (in imagini l-am impartit in 8 si chiflele au iesit cam marisoare) si se unge cu ou. Asezam chiflele in tava si le mai lasam la dospit cca 30 min. Introducem la cuptor pana se rumenesc un pic (35-40 min).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

DIANA B 1

16.02.2012, 15:08

Faine , dar is cam blondute (mie-mi plac rumenii si crocantele)

dakris 1

16.02.2012, 15:36

Onesta, promit ca data viitoare le fac mai bronzate sa fie si pe placul tau

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger