Chifle cu mac

de Bunica in Piine, 8 Mai 2017 | 5850 vizualizari

 

Vă miroase a pâine caldă? Din bucătăria mea s-a răspândit:)))))
Încep cu mulțumiri. Mulțumesc Carmen pentru rețetă! Am văzut rețeta la bucătărașul nostru plin de viață Carmen. O bunătate de n-am cuvinte s-o descriu!

 

INGREDIENTE

  • 700 -750 g făină
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apă caldă
  • 2 ouă
  • 10 g drojdie uscată
  • sare
  • zahăr
  • 1 ou pentru uns
  • mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu mac:

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat.

Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle.

Laptele, apa si untul se pun la încălzit.

Toarnă laptele peste făină și apucă-te de frământat.

După ce ai omogenizat bine, adaugă făina, până obții un aluat elastic care se desprinde ușor de mână.

Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă-l la crescut o oră.

După o oră, ia bucăți din aluat și modelează cu mâna.

Chiflele modelate pune-le pe tavă tapetată cu hârtie de copt.

Acoperă chiflele cu un prosop curat și lasă-le să se odihnească 15-20 minute.

Ia oul, presară puțină sare pe el si bate-l cu o furculiță, cât să se amestece gălbenușul cu albușul.

Unge ghiflele cu ou si presară mac deasupra.

Dă tava la cuptorul încins, la 160 grade C, până se rumenesc.

Poți face testul cu scobitoarea pentru a fi mai sigură.

Când sunt coapte, le scoți din tavă și le acoperi cu un prosop.

 

TIPS-URI

1

Am modelat 7 chifle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]