Paine cu secara si chimen

de mihaelar63 in Piine, 30 Mai 2019 | 3471 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Pentru ca ne place sa stim ce mancam , preparam painea acasa .  De fiecare data este o noua experienta si o noua incercare . Totul este mai usor de cand am masina de paine .

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina alba tip 650
  • 240 gr faina secara
  • 460 gr apa
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei rapita
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu secara si chimen:

  1.  Se pregatesc ingredientele .
  2. Se masoara cantitatile de faina si de apa .
  3. Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul  de rapita in cuva masinii de paine .
  4. Adugati deasupra fainurile si drojdia .
  5. Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la reteaua electrica . 
  6. Setati programul . Eu am folosit programul nr.10 al masinii de paine Tefal .
  7.   Setati cantitatea de paine de obtinut -1 kg, gradul de coacere al crustei-mediu .Se da start :D .
  8. Dupa aproximativ 20 minute de framantat se pun semintele de chimen la semnalul sonor .
  9. De preferat ca sa nu se deschida capacul pana la terminarea programului . Astfel nu va fi afectat procesul de crestere si coacere a painii .
  10. Dupa 3 ore si un pic este gata painea calda .
  11. Se scoate aparatul din priza si painea din cuva.
  12. Indicatiile sunt sa racesti painea pe gratar de sarma .
  13. Eu prefer sa acopar painea cu un prosop curat si sa o las asa , cum facea bunica .
  14. Ne spunea ca trebuie sa mearga la Dumnezeu . Probabil ca daca am fi mancat paine prea calda ne durea burtica .
  15.            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut o paine gustoasa de un kilogram .

2

Painea cu chimen si secara este gustoasa ca atare dar si pentru prepararea diverselor sendviciuri .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rapida (fara framantare)