Chifle cu mac si cascaval

de Rocsi in Piine, 18 Mar 2015 | 6098 vizualizari

 

Astazi va aduc niste chifle pufoase, pufoase si delicioase...Cu o cana de lapte, la micul dejun, merg perfect, nici nu mai ai nevoie de altceva langa. Prea bune, mai ales atunci calde!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 13 gr drojdie
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura mac
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu mac si cascaval:

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios. La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent. Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale. Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem. Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]