Chifle cu scortisoara

de Miha in Piine, 27 Feb 2018 | 6268 vizualizari

 

Sunt dementiale servite calde ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g crema de branza Almette cu capsuni
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar aromat cu lamaie
  • Pentru topping:
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu scortisoara:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il impartim in bucati mici de cca 50 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma de bila, apoi le asezam intr-un vas (sau tava) bine uns cu ulei. Lasam vasul la loc caldut cateva minute, pana aluatul isi mareste din nou volumul. Topim untul si ungem bine fiecare chifla. Presaram cu zahar si scortisoara, apoi dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflelele se rumenesc.

Intre timp preparam crema de branza. Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu zaharul pudra aromat cu lamaie. Puteti folosi si zahar vanilat, esenta de vanilie… ce va place voua. Incorporam apoi crema de branza cu capsuni si omogenizam bine.

Chiflele calde se rup in doua, se ung cu crema de branza si se infuleca pe nerasuflate! 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite