Chifle cu seminte

de Carmen in Piine, 1 Sep 2016 | 4001 vizualizari

 

De ce aleg sa fac chifle in loc de paine?
1. Pentru ca se coc mai repede
2. Evit firimiturile rezultate la feliere
3. Mult mai aspectuase
4. Se mentin proaspete mai mult decat painea
5. Toata lumea le iubeste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 500 apa sau apa si lapte
  • 3 - 4 linguri de ulei
  • seminte de dovleac, susan, mac , ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta inimii. Se formeaza chiflele care se lasa la crescut, se ung cu ou batut si se presara seminte si apoi se coc la 175 de grade timp de 20 - 30 minute functie de cuptor

TIPS-URI

1

maiaua o fac direct in mijlocul castronului in care am pus faina

2

o tava cu apa sub tava chiflelor si crescuta temperatura cu 10 grade va avea ca rezultat o coaja moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]