Chifle din faina integrala

de mirela0911 in Piine, 7 Aug 2017 | 3657 vizualizari

 

Sunt bune, sunt sanatoase, nici nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba tip 550
  • 250 g faina integrala
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • cca 250-300 ml apa
  • seminte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle din faina integrala:

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.

Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se presara putina faina deasupra si se pune intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer pentru a dospi.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rup din aluat bucati potrivit de mari, se modeleaza usor intre palme si se asaza in tava. Se pun deasupra cateva seminte (de floare, de dovleac, de ce aveti) si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute.

Se verifica dupa cele 30 de minute si, daca mai este cazul, se mai lasa la cuptor. Odata scoase din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 chifle.

2

Se pot servi ca atare sau umplute cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]