Chifle pentru burgeri

de Bya Ralu in Piine, 26 Feb 2016 | 3909 vizualizari

 

Reteta este luata de aici https://saltnsasha.wordpress.com/2015/04/24/chifle-pentru-burgeri-si-nu-numai/, aveti grija cum modelati chiflele ,ca sa nu va iasa mega mari ca ale mele :))), in rest sunt bune, si am facut jumate de portie.
Varianta big :))

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina alba
  • 200 g apa calduta
  • 1 plic drojdie
  • 2 -3 linguri green sugar sau zahar normal
  • 3 linguri unt topit
  • ulei de masline pentru uns aluatul
  • faina pentru pudrat
  • seminte de susan
  • 1 ou+2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru burgeri:

Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa.

Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul, untul topit si se framanta bine aluatul. Va devenit usor elastic si moale, se formeaza o bila si se unge cu ulei de masline, se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la cald pentru 2 ore.

Se pune aluatul pe masa de lucru unde am presarat faina,se preseaza in forma unui dreptunghi si se taie in bucati egale (eu am taiat in 6 dar au iesit mari, taiati in 8 sau in 10 daca vrei mai micute).

Din fiecare bucata de aluat se formeaza o bila, se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, se acopera si se lasa deoparte 1 ora (eu in schimb am avut cuptorul ramas cald si am bagat tava in cuptorul inchis dar cald pentru 20 minute.

Oul se amesteca bine cu putin lapte, se unge fiecare bila de aluat, iar deasupra se presara seminte de susan.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru burgeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

28.02.2016, 19:43

da sunt bune si goale

anca_rm 1

02.03.2016, 13:46

cele mai bune

Bya Ralu 1

15.03.2016, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]