Dovleceii ii radem pe razatoarea mare,presaram sare si ii lasam deoparte,10 min
Ceapa o taiem pestisori si o calim in putin ulei,dupa care adaugam morcovul ras fin si mai lasam sa se caleasca putin.Lasam sa se raceasca.
Cartofii ii radem fin si ii stoarcem bine.
Stoarcem bine dovlecelul,punem ceapa si morcovul scurse bine de ulei,cartofii, pesmetul,susanul,usturoiul zdrobit ca ptr.mujdei,sare,piper,verdeata si ouale batute bine.Amestecam bine,si mai adaugam pesmet sau putina faina daca ni se pare compozitia prea moale.
Formam niste bile pe care le dam prin pesmet,le aplatizam(sa se coaca bine in interior)si le prajim in ulei incins.
Noi le servim cu sos de hrean.
Pofta buna!!!
1
daca in timp ce coacem chiftelele,compozitia se mai inmoaie,mai adaugati pesmet sau faina si amestecati bine.