Chiftele cu sos de mărar

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2013 | 12547 vizualizari

 

Na, astea sunt pentru cunoscători ;) Mulțumesc Sidy pentru inspirație :-*

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • unt cca. 100 g,
  • făină albă de grâu cca. 2-3 linguri,
  • apă rece cca. 250 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • nucșoară rasă 2 g,
  • piper proaspăt măcinat 2 g,
  • mărar proaspăt cca. 1/2 legătură,
  • smântână cca 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de mărar:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o tigaie cu strat ceramic, apoi se adaugă făina, se amestecă energic pentru a nu se crea cocoloașe, apoi se asezonează de sare, piper și nucșoară. Sosul obținut se ”stinge” cu apă, smântână, apoi se adaugă mărarul mărunțit și se lasă să dea în clocot la foc mic, neacoperit, amestecându-se contiuu cca. 5 minute.

Chiftelele scurse de ulei se adaugă în sosul de mărar, ce se servesc cu garnitură de orez.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de mărar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din piept de pui cu sos