Chiftele din carnati cu spaghete in sos rapid de rosii si busuioc

de Satisfyyourcravings in Porc, 19 Sep 2017 | 4393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 8 carnati de porc, proaspeti, de buna calitate
  • 500 grame spaghete
  • sare
  • 300 grame mazare
  • fulgi de Parmezan (sau Parmezan ras)
  • cateva crengute de rozmarin, cimbru sau maghiran proaspat
  • Pentru sosul de rosii:
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de busuioc proaspat
  • 2 cutii de 400 de grame rosii conservate
  • sare, piper
  • otet balsamic de buna calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carnati cu spaghete in sos rapid de rosii si busuioc:

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline.

Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare. 

Se prajesc in tigaie cateva minute, pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. 

Intre timp, se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pentru sosul de rosii, se incalzeste putin ulei de masline intr-o alta tigaie. 

Se adauga usturoiul feliat si tulpinile tocate ale busuiocului. Se soteaza cateva minute. Se adauga restul de busuioc si rosiile, impreuna cu sosul lor, sare si piper. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se sfarama rosiile cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga otet balsamic. 

Se adauga rozmarinul/ cimbrul/ maghiranul tocate peste chiftele, se amesteca si se mai gateste 30 de secunde. 

Se adauga mazarea in sosul de rosii, se gateste 2-3 minute, se adauga apoi spaghetele si se amesteca. 

Se aseaza in farfurii, se adauga chiftelele deasupra, impreuna cu Parmezanul si frunze de busuioc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carnati cu spaghete in sos rapid de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]