Chiftele in sos de branzeturi

de Lau in Mancaruri cu carne, 7 Apr 2020 | 2320 vizualizari

 

 
Multumesc Rocsi

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 200 g paine feliata
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi
  • 100 ml lapte
  • Sos
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de branzeturi:

Chiftele-ceapa o dam prin razatoarea mica si o punem intr-un vas cu apa.

Painea o punem la inmuiat in lapte,o stoarcem bine.

Intre timp dam morocvul prin razatoarea mica,adaugam carnea,painea,oul batut,ceapa stoarsa bine de apa,condimente dupa gust,restul de ingrediente si amestecam bine si lasam la rece 30 min.

Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul inchins.Le scoatem pe un servetel de bucatarie.

Sosul-dam prin razatoare branzeturile.

Intr-o oala adaugam untul si cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine adaugand in fir subtire laptele caldut.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana,adaugam branzeturile si potrivim de condimente dupa gust,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam chiftelele in sos si servim cat este cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman