Chiftele marinate cu piure

de ionix in Mancaruri cu carne, 21 Dec 2010 | 11777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 400 g carne de porc mai grăsuţă
  • un piept de găină
  • un cartof
  • o ceapă
  • 6-7 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • două ouă
  • făină
  • Pentru piure:
  • circa 1 kg şi jumătate de cartofi
  • câteva linguri cu lapte călduţ
  • două linguri cu unt
  • sare, piper alb
  • o lingură cu ulei
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de roşii mai gros
  • 50 ml apă
  • o ceapă mică
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură cu ulei
  • sare, piper
  • puţin busuioc uscat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate cu piure:

Preparare chiftele:

Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html  (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină)

Preparare piure:

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert cu puţină sare şi uleiul.

După ce au fiert, pasăm cartofii cât sunt fierbinţi.

Se freacă bine cu untul şi laptele, suficient cât să iasă piureul cum vreţi voi de moale. Se pune sare şi piper după gust.

Preparare sos:

Uleiul se pune la încins cu o lingură cu apă iar apoi se pune ceapa la călit.

Se adaugă apa şi sucul de roşii iar apoi se lasă până când scade puţin. Spre sfârşi se pune usturoiul tăiat feliuţe. busuiocul, sarea şi piperul. Se mai lasă 5 minute şi se opreşte focul.

Dacă se serveşte imediat, adăugăm chiftele în sos şi acoperim cu un capac pentre a sta la înăbuşit vreo 5 minute. Dacă nu vom servi imediat, vom pune chiftele în sosul încălzit înainte de a servi.

Punem piure pe o farfurie şi sos cu chiftele deasupra.

Se serveşte cald cu murături.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ionix 1

22.12.2010, 08:44

vă mulţumesc frumos şi vă invit pe toate

ibrail 1

27.08.2011, 13:12

Un piure deosebit de gustos se face adaugand la fiert,odata cu cartofii ,o ceapa tocata foarte marunt.

babi5 1

16.12.2014, 06:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si usturoi