Chiftelute cu legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2013 | 6957 vizualizari

 

Chiftelutele de legume ale Dakrisei mi-au facut asa o pofta incat azi, le-am preparat si eu aducand pe ici pe colo cateva mici modificari. L-am servit cu sos de iaurt, usturoi pisat si marar...o bunatateee!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ou
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu legume:

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.

Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.

Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.

Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.

 

TIPS-URI

1

Daca nu vi se par sanatoase prajite in ulei, puteti pune chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi sa le bagati la cuptor, la 220 grade pana ce devin rumene.

2

Le puteti servi alaturi de un sos facut din iaurt, usturoi pisat si marar sau alaturi de un ketch-up de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane de legume cu branza