Chiftelute cu sos si piure de cartofi

de VERONICA2607 in Porc, 19 Feb 2012 | 5948 vizualizari

 

INGREDIENTE

PENTRU CHIFTELUTE:

  • 300 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 bucata paine
  • ulei pentru prajit
  • 1 cartof mediu
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

PENTRU PIURE:  

  • 500 gr cartofi
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt/margarina
  • sare

  PENTRU SOS:  

  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulin
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • apa

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si piure de cartofi:

Chiftelutele

      Carnea se amesteca cu ceapa si usturoiul curatate, spalate si taiate, cu patrunjelul si mararul spalate si tocate,cu painea inmuiata in apa si stoarsa, cu cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mica si stors de zeama si cu sare, piper dupa gust. Din aceasta compozitie se fac bilute cu mana, cam de marimea unei nuci se dau prin putina faina si se prajesc in uleiul incins in prealabil.Cand sunt prajite le scoatem pe servetele care sa absoarba uleiul.

Piureul:

     Cartofii se curata, se spala si taie cuburi si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Cand sunt fierti se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se zdrobesc cu ustensila speciala de pisat cartofii.

Sosul:

       Pentru sos se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, cand este sticloasa se adauga bulionul subtiat intr-o cana cu apa, sare, zahar si piper dupa gust, se va lasa la fiert pana se va ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase