Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde

de Sidy in Porc, 24 Iul 2011 | 4885 vizualizari

 

Dupa reteta sosului...apar si minunatele chiftelute.Musai in combinatie, amandoua....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 g pesmet
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde:

Intr-un bol mare amestecam carnea tocata( ies foarte gustoase chiftelutele daca le faceti din jumatate cantitatea carne de vanat si jumatate de porc)cu ouale, ceapa tocata foarte marunt, smantana sarea si piperul.
Facem chiftelute de 2-3 cm diametru pe care le tavalim prin pesmet.
O tava o acoperim cu hartie de copt pe care punem foarte putin ulei si asezam chiftelutele; le stropim cu putin ulei ( o lingura) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 190 de grade C, pentru aproximativ 35 de minute.In acest interval intoarcem chiftelutele pe toate partile sa se rumeneasca bine.

La servire punem chiftelutele pe farfurie si le acoperim cu sos, alaturi de o garnitura de piure de cartofi sau paste.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute daneze cu sos de ienibahar cu marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]