Chocolate cake si-o aniversare

de Poliana in Torturi, 5 Aug 2012 | 7965 vizualizari

 

Uite asa se face ca ieri a fost ziua mea. A mai trecut un an, am mai adaugat experienta de viata, si sper ca nu a fost degeaba si am invatat ceva din tot ce a fost.
Cati ani am implinit? :D
Nici prea multi, nici prea putini, si cu toate ca poate mi-as fi dorit ca anii sa nu se adune cu asa repeziciune in buchetul vietii mele, uite ca am strans 29 de anisori :P

 

INGREDIENTE

Blaturile se fac dupa reteta prezentata in link-ul de la modul de preparare al retetei

Ingrediente crema alba:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

Ingrediente crema neagra:

  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake si-o aniversare:

Am avut o zi incarcata, de dimineata cu treaba prin casa si bucatarie, doar erau asteptati musafirii, iar eu trebuia sa-mi etalez calitatile de gospodina 'desavarsita' :)) Daca am reusit, imi vor spune ei.

Partea cea mai comica a serii, care trebuie sa spun ca a durat cam mult, a fost ca timp de 4 ore n-am avut curent, si am stat toti la masa la lumina lumanarilor :)) Asa o zi romantica de mult n-am mai avut :P
Pana la urma toata lumea s-a distrat, iar pana de curent cu siguranta v-a ramane o amintire frumoasa, cu o amprenta mare in desfasurarea eveimentelor.

Prima data facem blaturile, dupa procedeul explicat aici, le lasam la racit, timp in care ne apucam de crema.
Daca o sa va intrebati cum am putut sa coc atatea blaturi pe caldura asa mare, secretul e ca m-am apucat de tort la ora 12 noaptea :)) iar crema si asamblarea am facut-o dis-de -dimineata ca sa nu ma prinda canicula de afara.

Crema alba o vom face prima data, dar inainte de a ne apuca de ea scoatem untul pentru crema neagra din frigider.
Punem frisca pe foc iar cand ajunge la punctul de fierbere o luam de pe foc, adaugam ciocolata alba si amestecam pana la omogenizare. Lasam la racit, dupa care o punem la congelator pentru jumatate de ora, sau daca aveti timp si va ganditi cu o seara inainte la crema, o puteti lasa peste noapte la frigider. Eu pana in momentul asamblarii nu eram foarte hotarata ce crema fac, asa ca am fost nevoita sa o pun la congelator. Se poate lasa chiar si o ora acolo, daca nu se raceste suficient intr-o jumatate de ora.
Cand e rece bine o mixam pana devine pufoasa, apoi incorporam mascarponele (mixat putin inainte) ajutandu-ne de mixer la viteza mica. Punem crema la rece si trecem la partea neagra.

Ciocolata o topim la microunde sau pe bain-marie, si o lasam la racit. Eu am dat-o la frigider pentru 10-15 minute, tot din lipsa de timp. E necesar ca ea sa ajunga la temperatura camerei.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra timp de cateva minute pana devine pufos si aerat. Adaugam cacaoa si mai mixam 1-2 minute pana este incorporata complet.

Incorporam ciocolata topita si racita la temperatura camerei in crema de unt, o adaugam treptat mixand incontinuu.
Pastaia de vanilie o despicam cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, iar semintele le scoatem cu grija si le adaugam in crema. Mixam pentru inca un minut.
Adaugam smantana pentru frisca si mai mixam pana cand obtinem o crema fina. Lasam la rece pentru jumatate de ora, minim.

Ok, acum trecem la asamblare...cred ca aici mi s-a parut partea mai complicata. Nu a iesit asa cum as fi vrut eu, poate din cauza emotiilor, a lipsei de timp, dar clar este ca as fi vrut sa arate mult mai bine :P

Pregatim un platou pentru tort. Blaturile de tort le taiem in doua, punem un blat pe platou, crema alba, blat...si tot asa pana la terminarea blaturilor. Eu am pus la mijloc crema neagra si in rest crema alba.

Crema neagra ramasa o folosim pentru ornare. Ungem bine tortul cu crema asa incat sa-l acoperim complet, apoi incercam sa o nivelam. Dupa ce l-am acoperit, uniform pe cat posibil, incepem sa formam modelul. Pornim de la baza tortului: tinem o spatula speciala pentru intins crema (sau un cutit cu lama lunga si rotunjita la varf) la 45 de grade cu o mana, iar cu cealalta mana incercam sa invartim platoul. Apasam putin (foarte putin) cu spatula astfel incat sa formam adancituri in crema. La fel procedam si deasupra tortului.

Huh, asta a fost partea mai grea, eu am stricat modelul de cateva ori, si apoi l-am refacut, deci nu e nicio problema daca nu iese din prima.
Putem sa-l lasam asa, sau sa presaram mure deasupra.

Il lasam la rece pentru cel putin 2 ore, dupa care portionam dupa preferinta. A iesit bun de tot, si extrem de ciocolatos. A fost demn de o aniversare!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake si-o aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

susu 1

17.12.2013, 11:54

foarte bine explicata reteta, bravo, felicitari

Poliana 1

18.12.2013, 07:54

Susu, intr-adevar ouale nu se bat cu zaharul. se amesteca toate ingredientele lichide separat, iar cele uscate separat. E un blat foarte simplu de facut

susu 1

26.12.2013, 17:38

Am facut tortul, eu una n-am fost 100% multumita pentru ca sunt perfectionista insa a avut mare succes, le-a placut tuturor, un fel de kinder, mie mi-a placut ca n-a fost foarte dulce si gretos, si eu le fac mai mult cu cioco neagra.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cake