Ciorba a la grec cu gat de curcan

de Constelatialeu in Ciorbe, 6 Noi 2015 | 5234 vizualizari

 

Desi leguma mea favorita e ''porcu'', din cand in cand o dau si pe ''oratanii''. De data asta am ales curcanul, doar gatul de la el, e plin de carnita si foarte bun in ciorbita.....Era sa uit, reteta asta-i pentru ''saptamana barbatilor care gatesc''...

 

INGREDIENTE

  • 1 gat curcan - cca 600 g
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cepe albe
  • 6 morcovi mici , din cultura proprie
  • 1 pastarnac mic,din aceiasi cultura
  • 1 telina tot mica si tot din aceiasi cultura
  • 2 ardei capia
  • 30 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri de smatana cu 40% grasime
  • zeama de lamaie
  • sare
  • frunze de telina si leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu gat de curcan:

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am lasat sa mai dea un clococ, doua. Cat timp  a fiert carnea , am pregatit legumele, le-am curatat si taiat, apoi le-am adaugat in zeama,am pus si orezul si am lasat sa fiarba pana ce orezul a inflorit, adica e fiert. Am potrivit de sare si am stins focul.

Intr-o farfurie am spart un ou, am adaugat zeama de la lamaie si smantana, am omogenizat bine compozitia si apoi am luat cu polonicul zeama din oala si am diluat compozitia, avand grija sa amestecam bine.

Luam farfuria si turnam amestecul in oala cu ciorba ,amestecand in toata oala. La final am presarat frunze de telina si leustean.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu gat de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (14)

Dya Daniela Andrei 1

06.11.2015, 16:23

Am si eu !!!

Constelatialeu 1

06.11.2015, 16:58

Diamantoaso, vrei sa-ti zic sau sa-ti desenez....

miki_a 1

07.11.2015, 00:40

O ciorbita buna cu orice fel de carne!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba "Fidelicioasa"