Ciorba alba cu perisoare

de Panacris in Ciorbe, 2 Dec 2012 | 3484 vizualizari

 

Zamfira, cand am vazut ciorbita postata de tine am poftit la ea, mai rau ca si o "graviduta" . Mi-a adus aminte de ciorba ce o mancam la gradinita. ;) Asa ca am "executat-o". Multumesc de inspiratie ;-* Plus, am achizitionat si 2 castroane, ptr. servire autentic romaneasca! :-*

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai verde 100 g,
  • fasole pastai galbena 100 g,
  • mazare 100 g,
  • morocovi 100 g,
  • ceapa galbena 100 g,
  • ardei gras rosu 100 g,
  • pastarnac 50 g,
  • patrunjel radacina 50 g,
  • telina 50 g,
  • ulei de masline 100 ml,
  • sare iodata 2 g.,
  • piper proaspat macinat 1 g,
  • leustean,
  • carne tocata amestec (vita+porc) 200 g,
  • orez 50 g,
  • ou 1 bucata,
  • smantana,
  • faina alba de grau.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare:

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se asezoneaza de sare, piper, se adauga orezul si oul, apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand legumele sunt aproape fierte, se pun cu lingurita perisoarele din carne, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert, perisoarele, se adauga faina diluata cu smantana, amestecandu-se continuu, ptr a nu se face cocoloase. La final se presara leustean tocat marunt. Se serveste fierbinte cu ardei iute proaspat sau murat dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

02.12.2012, 19:54

pentru ca mi-ai facut azi asa o pofta ,am preparat si eu ,acum este fiebinte ,abia astept sa o devorez),si am facut si papanasii Adelei

Panacris 1

02.12.2012, 20:30

Cris

Sim0na 1

02.12.2012, 20:41

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume de vara