Ciorba ardeleneasca

de Sabina in Ciorbe, 13 Mai 2009 | 25537 vizualizari

 

Am mancat la Ampoita o astfel de ciorba ...tare buna bucataria ardeleneasca. Odata ajunsa acasa am pregatit-o dupa o documentare in prealabil.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc afumata
  • 2 morcovi si 1 albitura (patrunjel)
  • 1 telina
  • ardei gras rosu si verde
  • o canuta cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de otet
  • tarhon uscat
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele. Optional se poate pune un pumn de orez. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce totul este fiert se adauga tarhonul maruntit. Separat, se amesteca galbenusurile de ou, otetul si smantana, pentru ca mai apoi, sa se toarne peste ciorba fierbinte, dar luata de pe foc.

La final se adauga tarhonul (care ii da un parfum aparte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon