Ciorba cu biban de mare

de Bunica in Peste, 4 Mar 2013 | 9995 vizualizari

 

Ciorba de peste este o ciorba pe care foarte multi ani nu am placut-o,pana intr-o zi ,cand am mancat ciorba de peste pe balta,facut de un pescar.

 

INGREDIENTE

  • 5 capatani +5 cozi biban de mare
  • un morcov
  • un patarnac
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • 350-400 ml. zeama de varza(moare)
  • leustean
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu biban de mare:

Legumele se curata,spala  si se toaca marunt.

Intr-o oala de 4 l. punem apa la fiert.

Cand clocoteste apa adugam legumele.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga sucul de rosii.

Dupa cateva clocote se adauga zeama de varza.Lasam la fiert pana dispare spuma si adaugam pestele(pestele a fost spalat cand l-am curatat).

Se mai fierbe 10-15 minute,apoi se stinge focul si se adauga leustean uscat,

La servire adaug leustean verde.

Se serveste dupa gust cu mamaliga si ardei iute.

TIPS-URI

1

Se poate adauga numai leustean verde,dar mi se pare ca leusteanul uscat are un gust mai pronuntat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu biban de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]