Ciorba de burta

de Sim0na in Ciorbe, 24 Apr 2012 | 5862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 4 picioruse de porc (sau os de vita)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 telina micuta
  • 2 tije praz
  • otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
  • 5 galbenusuri
  • 800 g smantana
  • 6 catei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.

Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.

Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte (si am facut din ele o gustoasa salata de bouef), iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba.

Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa, si la primul clocot am  adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min. 

Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar.

In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.

Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din  oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei.

Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

diaconta 1

25.04.2012, 21:59

in cazul asta presupun c-o sa ramana mai mult daca se va simti ca si acasa

Sim0na 1

25.04.2012, 22:18

Hehehe! Razi tu razi... da cred ca-l trimiti pachet! :0000

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 13:23

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta