Ciorba de burta

de Zamfira in Ciorbe, 5 Aug 2019 | 5645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 1 bucată rasol de vită
  • 3 ouă
  • 300 ml smântână grasă
  • 2 morcovi
  • o bucată de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână usturoi
  • sare, 10 boabe de piper
  • oțet
  • pătrunjel verde tocat mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert.

Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă)

Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne întreagă. Punem sare și boabe de piper. Lăsăm să fiarbă încă 30-40 de minute la foc mic, verificăm, dacă legumele, burta și carnea au fierte. Dacă da, oprim focul, scoatem zarzavaturile, morcovii și țelina, le dăm prin sită și le punem înapoi în ciorbă.

Scoatem rasolul, burta și îi tăiem fâșii(există și varianta din comerț ca burta să fie deja tăiată în fâșii).

Pisăm usturoiul. Omogeniză foarte bine ouăle cu smântâna, adăugăm și usturoiul.

Trecem totul prin sită deasupra ciorbei, amestecând foarte bine să nu se formeze cocoloașe.

Punem ciorba la fiert pentru 5 minute. Oprim focul, adăugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]