Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

de Bucataras in Ciorbe, 24 Apr 2025 | 1930 vizualizari

 

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională. Sățioasă, plină de savoare, cucerește pe oricine.
Pentru această Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească, ai nevoie de următoarele ingrediente: afumătură, cartofi, rădăcinoase, ceapă, borș, leuștean, ouă, smântână.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească:
  • 1 ciolan mic de porc cu os
  • 300 g costiță afumată
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1/2 țelină mai mică
  • 1 ceapă albă mare sau 2 mai mici
  • 700 g cartofi
  • 2 l apă sau cât cuprinde
  • 3 gălbenușuri
  • 1 lingură bulion
  • 150 g smântână de gătit
  • leuștean proaspăt
  • 1 pahar de borș sau după gust
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească:

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească:

 Taie afumătura în cuburi potrivite. 

Pune la încins într-o oală mare puțin ulei și rumenește cuburile de carne.

Curăță și da pe răzătoare morcovul, țelina și păstârnacul. Curăță și toacă mărunt și ceapa, apoi adaug-o peste carne și las-o la călit câteva minute, apoi adaugă restul de legume.

Toarnă apă în oală și lasă totul la fiert pentru 20 de minute.

După acest timp, curăță și taie cartofii cuburi și pune-i în oală. Acoperă cu un capac și lasă la fiert. 

Adaugă o lingură de pastă de bulion. Potrivește gustul cu sare, apoi adaugă borș după cât de acră îți place. Mai lasă puțin la fiert.

Separat, amestecă cele 3 gălbenușuri și un praf de sare, apoi încorporează smântânaă. Amestecă bine, apoi temperează compoziția lichidă cu zeamă de ciorbă. 

Oprește focul, apoi adaugă amestecul de smântână cu ouă în ciorbă. Presară leuștean proaspăt tocat mărunt.

Servește ciorba asta savuroasă, te va cuceri prin gustul ei bun.

  Îți recomandăm și rețeta de Ciorba de potroace servită cu Ardei iuti in otet sau Ciorba ardeleneasca cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati si zeama de varza