Ciorba de coaste afumate

de Laly in Ciorbe, 25 Feb 2014 | 27599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr coasta afumata de porc
  • 1 morcov potrivit
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 cartof potrivit ca marime
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 cuiburi taietei
  • patrunjel verde
  • zeama de varza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de coaste afumate:

Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece.

Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate taia cubulete potrivite. Rosia se opareste, se curata de pielita si se da si ea pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt, iar cartoful se taie cubulete. Lasam sa fiarba carnea, iar cand incepe sa se formeze spuma deasupra, o luam cu o lingura. Curatam de spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana cand carnea este bine fiarta. Spre sfarsitul prepararii adaugam zeama de varza dupa gust si pasta de tomate. Mai adaugam sare doar daca este nevoie. Atentie, nu punem sare de la inceput in ciorba, deoarece si zeama de varza este sarata. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam taieteii si lasam sa dea in cateva clocote, cat sa se inmoaie. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de costita de porc