Ciorba de fasole

de Satisfyyourcravings in Supe/Ciorbe, 21 Dec 2018 | 6467 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 3 litri stock din oase de porc (reteta aici: https://bit.ly/2EHlhe3); poate fi inlocuit cu apa sau obtinut din cub concentrat
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 4 catofi
  • 150 grame telina radacina
  • 1 ardei kapia
  • 70 grame pasta de tomate
  • 100 grame pastranac
  • 150 grame fasole alba uscata
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1/2 legatura leutean proaspat
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala si se hidrateaza peste noapte, apoi se fierbe 1 ora, schimband apa de 3 ori, de fiecare data cand incepe sa fiarba. 

Legumele se taie cuburi, iar patrunjelul si leusteanul se toaca marunt. 

Se incalzeste putin ulei intr-o oala pentru supa cu baza dubla. Se caleste ceapa cateva minute, apoi se adauga telina, pastranacul si mocovii si se mai calesc cateva minute. Se adauga stock-ul si fasolea. Se lasa sa fiarba o ora. Se adauga cartofii si ardeiul si se mai lasa 40 de minute. Se adauga pasta de tomate diluata in putina apa si rosiile cuburi. Se lasa sa fiarba 30 de minute. La final, se adauga sare, piper, patrunjelul si leusteanul. 

Delicioasa cu ardei iuti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat