Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata

de Krystyan Trendy in Ciorbe, 29 Noi 2013 | 8166 vizualizari

 

Unii lasa fasolea de cu seara in apa cu putin otet .Eu o oparesc de 5 ori la rand si schimb apa de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 300 g gusa afumata
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • tarhon
  • patrunjel
  • bulion 50g
  • bors 250ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata:

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert.

Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori.

Apoi punem fasolea si o lasam sa fiarba bine impreuna cu gusa tocata cubulete.Adaugam sare.

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Morcovul se toaca cuburi sau se da pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba.

Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei,apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu un polonic zeama de la ciorba si diluam putin peste prajeala de ceapa cu bulion.

Cand fasolea este fiarta se adauga sosul de ardei si ceapa,apoi borsul strecurat,iar la sfarsit verdeata( spalata in prealabil) tocata marunt. Se mai adauga sare, in functie de cat de sarata doriti sa fie ciorba.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole taraneasca cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel