Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana

de MOKUSKA in Ciorbe, 23 Apr 2014 | 6580 vizualizari

 

Artemisia dracunculus-Tarhon Este o verdeata foarta aromata, provine din Asia. Eu pastrez tarhonul in borcane cu sare grunjoasa si cu otet. Otetul de tarhon vara il folosesc pe salate. Sotul meu (parintii lui originari din Teleorman) nici nu a auzit de tarhon pana sa ma cunoasca. De atunci ciorbele lui preferate sunt : ciorba de cartofi cu tarhon, ciorba de fasole boabe si afumatura si tarhon si nelipsita ciorba de miel de Paste cu tarhon.
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • oase de miel (eu am folosit coaste si sira)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica (o felie)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lamaie
  • otet de tarhon
  • sare
  • o legatura de loboda
  • tarhon
  • ardei gras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana:

Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta.

Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede trebuie verificat dupa 30 minute cu o furculita. Inainte de a lua de pe foc ciorba o condimentam cu: zeama de lamaie, sare din tarhon, putin otet de tarhon si mai tocam o mana de tarhon, dupa care se pune capacul se lasa inca 5 minute sub capac.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]