Ciorba de perisoare cu afumatura

de Rocsi in Ciorbe, 13 Iun 2012 | 9125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 350 gr carne tocata (vita + porc)
  • 1 lingura orez
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 costita afumata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 cana bors
  • 1 mana fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu afumatura:

Spalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul rosu si galben il taiem cubulete. Rosia o decojim si o facem bucatele mici. Dupa ce costita a fiert cam 15 minute adaugam toate legumele taiate. Acoperim oala si lasam la fiert pana ce costita este facuta cam pe jumatate.

Perisoarele: Orezul il spalam bine si il fierbem. Carnea tocata o amestecam cu sare si piper dupa gust. Punem grisul, ouale ,marar verde tocat si orezul fiert. Amestecam pana omogenizam compozitia. Ne udam mainile cu putina apa si formam perisoarele. Le dam drumul in ciorba usor si le lasam sa fiarba, dar la foc nu foarte iute.

Cand au fiert suficient si perisoarele, dam gust cu sare si piper, apoi adaugam borsul. Lasam sa inceapa iar sa fiarba si dam drumul si firelor de fidea.
Dupa 5 minute, de cand punem fideaua, ciorba este gata.  Tragem oala de pe foc, adaugam mararul si patrunjelul verde tocat.

Lasam putin la racorit, apoi e numai buna de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:09

as vrea si eu o portie

Rocsi 1

03.10.2012, 22:56

Am facut in week-end ciorba cu perisoare, dar fara afumatura

Rocsi 1

03.10.2012, 22:56

Mena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de peste si usturoi