Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

de Merisor in Supe/Ciorbe, 2 Dec 2015 | 5918 vizualizari

 

Pentru mine perisoarele, conform dex-ului, trebuie neaparat sa contina si orez pe langa carnea tocata.
Am vazut ca in unele retete s-a exclus orezul, eu nu-l exclud, asa le stiu de mica, asa le voi face in continuare.
Am ales de data aceasta sa le fac doar din carne de vitel si am aromat ciorba cu mult tarhon, o nebunie!
V-o recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 cepe galbene
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 4 l apa
  • 3 cepe galbene
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare dupa gust
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon:

Punem intr-un vas, apa la fiert.

Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).

Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu.

Intre timp pregatim perisoarele.

Tocam carnea si ceapa, presaram peste ele un praf de sare, un praf de piper si cimbru uscat si maruntit, atat cat se ia intre degete, o ciupitura cum se zice in popor.

Nu punem prea multa sare pentru ca vom pune si in supa.

Adaugam si ouale si omogenizam bine compozitia.

Cand legumele din supa sunt aproape fierte(incercam morcovul si pastarnacul), formam perisoarele de marimea unei nuci si le scufundam in supa.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice la suprafata, indepartand spuma daca se formeaza, apoi adaugam ardeiul tocat cubulete si tarhonul. 

Presaram tarhon, cat sa acoprere suprafata vasului, nu trebuie nici sa exageram.

Acoperim din nou vasul si lasam ciorba pe foc pana cand orezul este bine fiert.

Gustam ciorba si daca este cazul mai adaugam sare, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Ardeiul nu se va adauga in ciorba in acelasi timp cu restul legumelor pentru ca acesta fierbe mai rapid si riscam sa i se topeasca pulpa si sa ramanem doar cu coaja prin ciorba.

2

Nu am acrit aceasta ciorba cu nimic, pentru ca am vrut sa se simta gustul tarhonului, dulce-piperat si putin amarui, dar se poate acri in timpul servirii cu putin otet sau zeama de lamaie.

3

Tarhonul nu trebuie adaugat din timp in ciorbe sau in alte preparate, pentru ca isi va pierde aroma, cam in ultimele 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]