Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 26 Feb 2016 | 5271 vizualizari

 

Am facut o ciorba foarte buna, pregatita, mai ales, in sezonul rece.

 

INGREDIENTE

  • 800 g oase de porc;
  • 2-3 l apa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • o ceapa;
  • o mana de ardei tocat de la congelator;
  • 3 cartofi;
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o cana de zeama de varza sau dupa gust;
  • sare, dupa gust;
  • o legatura de leustean.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza:

Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. 

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie bucati mari.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari. Se tin in apa rece pana in momentul in care trebuie pusi in ciorba.

Dupa ce se formeaza spuma la carne, aceasta se indeparteaza si se adauga morcovul, tija de apio, ceapa si ardeiul tocat de la congelator. 

Cand carnea este patrunsa, se adauga cartofii si putina sare. Dupa ce s-au fiert toate, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, zeama de varza si sare, dupa gust. Se mai da ciorba in cateva clocote, apoi se adauga leusteanul spalat si tocat si se poate lua oala de pe foc.

Pe parcursul fierberii se completeaza ciorba cu apa, daca este necesar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (26)

Andra_Constantinescu 1

28.02.2016, 22:55

dalexandru:
1) oasele se transeaza/portioneaza cu ajutorul unui fierastrau;
2) ÁPIO s.m. Denumire comercială pentru varietatea de țelină de la care se consumă tulpina groasă, nu rădăcina (Apium graveolens, varietate dulce), din sp. apio;
3) am scris o mana de ardei pt ca doar nu ma apucam sa il cantaresc. Nu am avut proaspat, de aceea am folosit tocat, de la congelator. Il puteti inlocui cu un ardei gras (ce culoare doriti) sau Kapia, normal ca nu ardei iute (altfel muream demult);
4) "Bucataras senzational" este rangul care mi se cuvine datorita numarului de retete postate pe site, nu neaparat a experientei din bucatarie;
5) Daca doriti sa adaugati tarhon, adaugati...fiecare cu gustul lui.

Geanina87 1

02.03.2016, 12:37

tare buna

anca_rm 1

02.03.2016, 13:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]